Φόρτωση. Παρακαλώ περιμένετε.

PHONE: +30 693 333 0922EMAIL: kthnotrofoidramas@gmail.comWORKING HOURS: MONDAY-FRIDAY 08.00 - 14.30

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ


Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας ιδρύθηκε το 2015 με την ονομασία <<Άγιος Μόδεστος>>. Ο σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των κτηνοτρόφων του νομού μας, με αποτέλεσμα την οργανωμένη παροχή πληροφοριών για οποιοδήποτε θέμα αφορά τον κλάδο μας, την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι αλλά και την ανάληψη δράσεων που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του επαγγέλματος αυτού.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΥΛΗ

Από 1 Αυγούστου 2017, ο Σύλλογος μας κρίθηκε δικαιούχος της υλοποίησης του προγράμματος <<Γενετικοί Πόροι- Κόκκινη Φυλή>>. Στα πλαίσια του προγράμματος στόχος μας είναι η καταγραφή του γενεαλογικού δέντρου της εν λόγω φυλής αγελάδων. Με διάφορες δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος, όπως γονοτυπικοί έλεγχοι, επισήμανση γονέων, καταγραφή γενεαλογικού δέντρου, θα επιτευχθεί η αναγνώριση και πιστοποίηση των ζώων αυτών.


ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Στους κόλπους του Συλλόγου, δημιουργήθηκε Συνεταιρισμός, με την ονομασία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΗΔΩΝΙΣ. Ο Συνεταιρισμός, δημιούργησε ομάδα παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος η οποία αναγνωρίστηκε και εντάχθηκε στο Μέτρο 9. Πρόσφατα, εγκρίθηκε και το πρώτο της σχέδιο βελτίωσης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι ανάλογο και στο βόειο κρέας με σκοπό να επιτευχθεί η καθετοποίηση της παραγωγής, η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των μονάδων των μελών, η συλλογική διαπραγμάτευση-πώληση των προϊόντων και η συνεργασία με αγρότες. Έτσι θα επιτευχθεί χαμηλό κόστος στις ζωοτροφές χωρίς μεσάζοντες και μεσοπρόθεσμα θα ξεκινήσει σταδιακά η διάθεση των προϊόντων μας στην τοπική αγορά της Δράμας, της Ελλάδας και του Εξωτερικού.


ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος και ο Συνεταιρισμός σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και την ΕΔΟΚ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος), έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα που στόχο έχουν την επιτήρηση- παρακολούθηση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τις συμβουλές – παρεμβάσεις στην διαδικασία παραγωγής με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του ζωικού κεφαλαίου, τον έλεγχο των ζωοτροφών που καταναλώνουν και την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων(γάλακτος, κρέατος).

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Κιτσουκάκης Ιωάννης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΔΡΑΜΑΣ © 2020. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ